Dieta… wydawało mi się, że będzie nudna i monotonna. Nic bardziej mylnego, co chwila mam możliwość skosztowania nowych i smacznych potraw, a co ważniejsze duża część z nich jest szybka w przygotowaniu i wymaga dosłownie kilku składników. Nie inaczej było w przypadku kaszy gryczanej z warzywami, zobaczcie jak prosto i szybko przygotować to danie.
Danie to możecie zjeść zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Kasza gryczana z warzywami – składniki na 2 porcje
- 1/2 torebki kaszy gryczanej
- 1/2 szklanki groszku
- 100g kukurydzy
- cebula
- 6 różyczek brokuła
Kasza gryczana z warzywami – przepis
Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
W osolonej wodzie gotujemy al dente brokuła.
Na odrobinie oleju szklimy pokrojoną w kostkę cebulę, dodajemy brokuła groszek, kukurydzę i całość dusimy razem przez ok. 2 minuty. Dodajemy ugotowaną i odcedzoną z wody kaszę i wszystko mieszamy razem na patelni.
Nasz obiad jest gotowany :) Smacznego!