Dieta… wydawało mi się, że będzie nudna i monotonna. Nic bardziej mylnego, co chwila mam możliwość skosztowania nowych i smacznych potraw, a co ważniejsze duża część z nich jest szybka w przygotowaniu i wymaga dosłownie kilku składników. Nie inaczej było w przypadku kaszy gryczanej z warzywami, zobaczcie jak prosto i szybko przygotować to danie.

Danie to możecie zjeść zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Kasza gryczana z warzywami – składniki na 2 porcje

  • 1/2 torebki kaszy gryczanej
  • 1/2 szklanki groszku
  • 100g kukurydzy
  • cebula
  • 6 różyczek brokuła

Kasza gryczana z warzywami – przepis

Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.

W osolonej wodzie gotujemy al dente brokuła.

Na odrobinie oleju szklimy pokrojoną w kostkę cebulę, dodajemy brokuła groszek, kukurydzę i całość dusimy razem przez ok. 2 minuty. Dodajemy ugotowaną i odcedzoną z wody kaszę i wszystko mieszamy razem na patelni.

 

Nasz obiad jest gotowany :) Smacznego!