Kanapki z awokado i jajkiem

Kanapki z awokado i jajkiem

Kanapki z awokado i jajkiem to pomysł na urozmaicenie standardowych kanapek z jajkiem o awokado.

Szybkie i pyszne śniadanie.

Poniżej przedstawiam listę produktów i przepis.

Składniki:

  • 3 kromki chleba pszennego lub żytniego
  • 2 jajka
  • ½ awokado
  • ½ cytryny
  • Natka pietruszki
  • 1 rzodkiewka
  • ½ łyżeczki masła
  • ¼ cebuli
  • Sól i pieprz do smaku

Przepis na kanapki z awokado i jajkiem

  1. Na patelni rozpuść masło, następnie wrzuć pokrojoną w drobną kostkę cebulę
  2. Gdy cebula się zeszkli rozbij jajka, smaż tak by jajka mocno się ścięły
  3. Chleb włóż do piekarnika, w celu nadania im chrupkości
  4. Awokado obierz i usuń pestkę, rozgnieć widelcem i dodaj sok z cytryny, sól i pieprz
  5. Grzanki posmaruj pastą z awokado, nałóż jajka, posyp natką pietruszki i przyozdób plastrem rzodkiewki.

Smacznego!

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.