Jajka faszerowane fetą i suszonymi pomidorami

Jajka faszerowane fetą i suszonymi pomidorami

Jajka faszerowane fetą i suszonymi pomidorami to bardzo prosta i szybka przystawka. Przygotowanie jej trwa dosłownie chwilę, świetnie sprawdzi się jako alternatywa do „zwykłych” jajek z majonezem.

Jajka podajemy z sosem majonezowo- musztardowym.

Poniżej znajdziecie listę składników i przepis.

Składniki

  • 6 jajek
  • 120g sera feta
  • 8 suszonych pomidorów
  • sól
  • pieprz

Składniki na sos

  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz

Przepis na jajka faszerowane fetą i suszonymi pomidorami

  1. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy ze skorupki.
  2. Kroimy na pół i wyciągamy żółtko.
  3. Żółtko przekładamy do miseczki, dodajemy fetę i wszystko rozgniatamy widelcem. Dodajemy pokrojone bardzo drobno pomidory suszone, szczyptę soli, pieprzu i mieszamy.
  4. Białka faszerujemy przygotowanym farszem.
  5. Wszystkie składniki na sos mieszamy i polewamy nim jajka. Najlepiej to zrobić chwilę przed podaniem.

Smacznego!

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.