Kanapka z awokado i jajkiem

Kanapka z awokado i jajkiem

Kanapka z awokado i jajkiem to kolejna propozycja na szybkie, zdrowe i bardzo dietetyczne śniadanie.

Przepis jest bardzo szybko, a posiłek smaczny z całą masą zdrowych składników.

Lista składników oraz przepis są poniżej…

Składniki

  • dowolne pieczywo
  • jajka
  • rukola, rukiew wodna – coś zielonego co lubicie :)
  • awokado
  • sól
  • pieprz

Kanapka z awokado i jajkiem – przepis

  1. Jajka gotujemy na twardo i studzimy.
  2. Na pieczywie na spodzie układamy dowolne zielone składniki – może to być rukiew wodna, rukola itp.
  3. Awokado obieramy ze skórki, wyciągamy pestkę i kroimy w plasterki. Układamy na kanapce.
  4. Jajko obieramy ze skorupki kroimy na plasterki i układamy na awokado.
  5. Wierzch oprószamy solą i pieprzem.

Smacznego!

Obejrzyj również wideo:

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.