Jajka faszerowane rukolą

Jajka faszerowane rukolą

Jeśli poszukujecie błyskawicznej przystawki, albo macie ochotę urozmaicić swoją kolację to polecam Wam jajka faszerowane rukolą.

To połączenie delikatnego smaku jajek z odrobiną ostrości, którą nadaje rukola.

Przepis i lista zakupów znajduje się poniżej….

Składniki

  • 4 jajka
  • spora garść rukoli
  • 1-2 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

Jajka faszerowane rukolą – przepis

  1. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, kroimy na pół i do miseczki przekładamy żółtko.
  2. Żółtka rozgniatamy widelce, dodajemy drobno pokrojoną rukolę, majonez, sól, pieprz i całość mieszamy.
  3. Białka wypełniamy przygotowanym farszem i podajemy.

Jajka faszerowane rukolą

Smacznego!

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.