Gulasz z indyka z warzywami to bardzo szybkie, smaczne i dietetyczne danie obiadowe. Mięso z indyka jest bardzo delikatne i nie wymaga zbyt długiej obróbki.
Gulasz z indyka z warzywami możecie podać z dowolnymi dodatkami, takimi jak kasza gryczana, kasza jęczmienna, ryż, czy ziemniakami z wody.
Sprawdźcie przepis i do dzieła….
Obejrzyj nasze filmy:
Składniki
- 500g mięsa gulaszowego z indyka (kupicie np. w Lidlu)
- 1 czerwona papryka
- 2 małe marchewki
- 1 biała papryka (możecie zastąpić inną dowolną papryką)
- 1 mała cukinia
- średnia cebula
- 2 łyżki ayvaru
- 1/2 łyżeczki czerwonej pasty curry
- olej do smażenia
- średniej wielkości por
- 1 łyżeczka oregano
- szczypta ostrej papryki
- 1 łyżeczka majeranku
- sól
- pieprz
Przepis na gulasz z indyka z warzywami
- Cebulę kroimy w bardzo cienkie wiórka i przesmażamy na odrobinie oleju.
- Jak cebula będzie szklista dodajemy indyka i smażymy ok. 10 minut.
- Dodajemy następnie pokrojone w dużą kostkę papryki. Marchewkę i pora pokrojonego w półplasterki.
- Wszystko razem dusimy ok. 10 minut i dodajemy ayvar, pastę curry i pozostałe przyprawy.
- Mieszamy i dusimy całość jeszcze przez ok. 5-7 minut.
Gulasz podajemy z dowolnymi dodatkami jakie lubimy – kaszą, ryżem czy ziemniakami.
Smacznego!