Gulasz z indyka z warzywami to bardzo szybkie, smaczne i dietetyczne danie obiadowe. Mięso z indyka jest bardzo delikatne i nie wymaga zbyt długiej obróbki.

Gulasz z indyka z warzywami możecie podać z dowolnymi dodatkami, takimi jak kasza gryczana, kasza jęczmienna, ryż, czy ziemniakami z wody.

Sprawdźcie przepis i do dzieła….

Obejrzyj nasze filmy:

Składniki

  • 500g mięsa gulaszowego z indyka (kupicie np. w Lidlu)
  • 1 czerwona papryka
  • 2 małe marchewki
  • 1 biała papryka (możecie zastąpić inną dowolną papryką)
  • 1 mała cukinia
  • średnia cebula
  • 2 łyżki ayvaru
  • 1/2 łyżeczki czerwonej pasty curry
  • olej do smażenia
  • średniej wielkości por
  • 1 łyżeczka oregano
  • szczypta ostrej papryki
  • 1 łyżeczka majeranku
  • sól
  • pieprz

Przepis na gulasz z indyka z warzywami

  1. Cebulę kroimy w bardzo cienkie wiórka i przesmażamy na odrobinie oleju.
  2. Jak cebula będzie szklista dodajemy indyka i smażymy ok. 10 minut.
  3. Dodajemy następnie pokrojone w dużą kostkę papryki. Marchewkę i pora pokrojonego w półplasterki.
  4. Wszystko razem dusimy ok. 10 minut i dodajemy ayvar, pastę curry i pozostałe przyprawy.
  5. Mieszamy i dusimy całość jeszcze przez ok. 5-7 minut.

Gulasz podajemy z dowolnymi dodatkami jakie lubimy – kaszą, ryżem czy ziemniakami.

Smacznego!