Bananowe placuszki
Śniadania

Placuszki bananowe

Placuszki bananowe to szybkie danie na zdrowe śniadanie. Placuszki przygotujecie dosłownie w kilkanaście minut.

Sposób odżywiania ma duży wpływ na nasze samopoczucie. Powinnismy wprowadzić do naszej diety wartościowe produkty, które dostracza naszemu organizmowi energii oraz substratów budulcowych. Warto również zadbać o różnorodność naszego żywienia, która będzie nie tylko dobra dla naszego ciala, ale także dla samopoczucia i psychiki

Placuszki bananowe możecie podać z owocami, albo po prostu zjeść same i tak będą pyszne.

Placuszki bananowe składniki

  • 2 dojrzałe banany
  • szczypta cynamonu
  • 2 jajka
  • 1 łyżka mąki
  • olej do smażenia

Placuszki bananowe przepis

  1. Ważne aby banany były dojrzałe, im bardziej tym lepiej. Obieramy je ze skórki, dzielimy na mniejsze kawałki i wkładamy do blendera.
  2. Dodajemy jajka, mąkę, cynamon i blendujemy. Uzyskana masa nie musi być jednolita, w masie powinny być wyczuwalne kawałki banana.
  3. Placuszki smażymy na rumiany kolor z obu stron.
Placuszki bananowe
Placuszki bananowe

Smacznego!

0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze