Placuszki bananowe to szybkie danie na zdrowe śniadanie. Placuszki przygotujecie dosłownie w kilkanaście minut.

Sposób odżywiania ma duży wpływ na nasze samopoczucie. Powinniśmy wprowadzić do naszej diety wartościowe produkty, które dostarcza naszemu organizmowi energii oraz substratów budulcowych. Warto również zadbać o różnorodność naszego żywienia, która będzie nie tylko dobra dla naszego ciała, ale także dla samopoczucia i psychiki

Placuszki bananowe możecie podać z owocami, albo po prostu zjeść same i tak będą pyszne.

Obejrzyj nasze filmy:

Placuszki bananowe są nie tylko pyszne, ale także bardzo pożywne. Banany są bogate w błonnik, potas oraz witaminy C i B6, co sprawia, że danie to jest idealnym wyborem dla osób, które dbają o swoją dietę i zdrowie.

Ponadto, placuszki z bananami te są łatwe do przygotowania, dzięki czemu stanowią idealną propozycję dla osób, które nie mają dużo czasu na przygotowanie posiłku. Można również eksperymentować z różnymi dodatkami, takimi jak kawałki owoców czy orzechy, aby uzyskać jeszcze bardziej interesujące warianty tego dania.

Placuszki bananowe składniki

  • 2 dojrzałe banany
  • szczypta cynamonu
  • 2 jajka
  • 1 łyżka mąki
  • olej do smażenia

Placuszki bananowe przepis

Ważne aby banany były dojrzałe, im bardziej tym lepiej. Obieramy je ze skórki, dzielimy na mniejsze kawałki i wkładamy do blendera.

Dodajemy jajka, mąkę, cynamon i blendujemy. Uzyskana masa nie musi być jednolita, w masie powinny być wyczuwalne kawałki banana.

Placuszki smażymy na rumiany kolor z obu stron.

Placuszki bananowe
Placuszki bananowe

Smacznego!