
Placuszki bananowe
Placuszki bananowe to szybkie danie na zdrowe śniadanie. Placuszki przygotujecie dosłownie w kilkanaście minut.
Sposób odżywiania ma duży wpływ na nasze samopoczucie. Powinnismy wprowadzić do naszej diety wartościowe produkty, które dostracza naszemu organizmowi energii oraz substratów budulcowych. Warto również zadbać o różnorodność naszego żywienia, która będzie nie tylko dobra dla naszego ciala, ale także dla samopoczucia i psychiki
Placuszki bananowe możecie podać z owocami, albo po prostu zjeść same i tak będą pyszne.
Placuszki bananowe składniki
- 2 dojrzałe banany
- szczypta cynamonu
- 2 jajka
- 1 łyżka mąki
- olej do smażenia
Placuszki bananowe przepis
- Ważne aby banany były dojrzałe, im bardziej tym lepiej. Obieramy je ze skórki, dzielimy na mniejsze kawałki i wkładamy do blendera.
- Dodajemy jajka, mąkę, cynamon i blendujemy. Uzyskana masa nie musi być jednolita, w masie powinny być wyczuwalne kawałki banana.
- Placuszki smażymy na rumiany kolor z obu stron.

Smacznego!