Placuszki bananowe to szybkie danie na zdrowe śniadanie. Placuszki przygotujecie dosłownie w kilkanaście minut.
Sposób odżywiania ma duży wpływ na nasze samopoczucie. Powinniśmy wprowadzić do naszej diety wartościowe produkty, które dostarcza naszemu organizmowi energii oraz substratów budulcowych. Warto również zadbać o różnorodność naszego żywienia, która będzie nie tylko dobra dla naszego ciała, ale także dla samopoczucia i psychiki
Placuszki bananowe możecie podać z owocami, albo po prostu zjeść same i tak będą pyszne.
Obejrzyj nasze filmy:
Placuszki bananowe są nie tylko pyszne, ale także bardzo pożywne. Banany są bogate w błonnik, potas oraz witaminy C i B6, co sprawia, że danie to jest idealnym wyborem dla osób, które dbają o swoją dietę i zdrowie.
Ponadto, placuszki z bananami te są łatwe do przygotowania, dzięki czemu stanowią idealną propozycję dla osób, które nie mają dużo czasu na przygotowanie posiłku. Można również eksperymentować z różnymi dodatkami, takimi jak kawałki owoców czy orzechy, aby uzyskać jeszcze bardziej interesujące warianty tego dania.
Placuszki bananowe składniki
- 2 dojrzałe banany
- szczypta cynamonu
- 2 jajka
- 1 łyżka mąki
- olej do smażenia
Placuszki bananowe przepis
Ważne aby banany były dojrzałe, im bardziej tym lepiej. Obieramy je ze skórki, dzielimy na mniejsze kawałki i wkładamy do blendera.
Dodajemy jajka, mąkę, cynamon i blendujemy. Uzyskana masa nie musi być jednolita, w masie powinny być wyczuwalne kawałki banana.
Placuszki smażymy na rumiany kolor z obu stron.
Smacznego!