Dietetyczna pasta z awokado i jajka

Dietetyczna pasta z awokado i jajka

Dietetyczna pasta z awokado i jajka świetnie sprawdzi się jako dodatek do świeżego, chrupiącego pieczywa. Taka pasta to świetny pomysł na wykorzystanie tego owocu.

Pamiętajcie awokado, dzięki swoim właściwością jest niezwykle dietetyczne i zalecane w każdej diecie.

Składniki

Dietetyczna pasta z awokado i jajka – przepis

  1. Jajka gotujemy na twardo, odstawiamy do przestygnięcia i ścieramy na tarce.
  2. Wydrążamy miąższ z awokado, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.
  3. Awokado mieszamy z jajkiem, dodajemy oliwę i przyprawiamy solą i pieprzem.
  4. Tak przygotowaną pastą smarujemy pieczywo.

Dietetyczna pasta z awokado i jajka

Smacznego!

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.