Chrupiąca sałatka z fetą to szybki pomysł na smaczną kolację. Podana z chrupkim pieczywem idealnie sprawdzi się podczas każdej diety.
Szybki pomysł na kokardkową sałatkę
Składniki
- garść pokrojonej sałaty lodowej
- garść rukoli
- 1/3 czerwonej papryki
- 1/2 ogórka zielonego
- 150g sera feta
- niewielki pomidor
- pieprz
- 2 łyżki octu jabłkowego
- 4 łyżki oliwy z oliwek
Dodatkowo
- chrupkie pieczywo
Chrupiąca sałatka z fetą – przepis
Ogórka kroimy w większa kostkę, podobne fetę i paprykę. Wszystkie pokrojone składniki mieszamy z sałatą lodową i rukolą. Oliwę z oliwek mieszamy z octem i odrobiną pieprzu. Sałatkę polewamy oliwą z octem.
Obejrzyj nasze filmy:
Chrupiącą sałatkę podajemy z pieczywem.
Smacznego!