Potrzebujecie szybkiego przepisu na obiad? Przygotujemy błyskawiczne spaghetti z boczkiem. Taka, trochę nietypowa carbonara. Szybko i smacznie.

Przepis: Carbonara z pieczarkami

Składniki

  • 100g boczku wędzonego
  • 20g parmezanu
  • makaron do spaghetti
  • pieprz
  • ząbek czosnku

Szybkie spaghetti z boczkiem – przepis

Zaczynamy od ugotowania makaronu. Gotujemy go według przepisu na opakowaniu, powinien być al dente. W czasie kiedy będzie się gotował makaron, na patelni przesmażamy pokrojony w większą kostkę. Jak wytopi się nam odrobinę tłuszczu, dodajemy pokrojony w cienkie plasterki czosnek. Całość doprawiamy pieprzem.

Obejrzyj nasze filmy:

Ugotowany makaron prosto z wody dodajemy na patelnię, mieszamy. Makaron wykładamy na talerze i posypujemy odrobiną startego parmezanu.

Smacznego!