Burger ze szparagami to danie bogate w witaminy, które są potrzebne do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Przepis jest bardzo prosty w wykonaniu. Wystarczy tylko postępować zgodnie z instrukcją.
Składniki:
- szparagi zielone – 5 sztuk
- sałata lodowa – 2 liście
- jajko
- pomidorki koktajlowe 2 lub 3 sztuki
- bułka kajzerka 1 sztuka
- sól
Burger ze szparagami – przepis
Szparagi myjemy, wrzucamy do garnka z wodą i gotujemy na średnim ogniu przez około 8 minut pod przykryciem. Po ugotowaniu wyciągamy łyżką cedzakową i odkładamy na talerz. Pomidorki koktajlowe myjemy pod bieżącą wodą, wkładamy do sitka, żeby usunąć nadmiar wody, po chwili kroimy na połówki. Wrzucamy do miski.
Obejrzyj nasze filmy:
Sałatę myjemy i obrywamy 2 liście. Odkładamy. Jajko rozbijamy na patelni, solimy i smażymy z obu stron do ścięcia się żółtka. Bułkę kroimy na pół.
Na dolną część kładziemy sałatę, szparagi, jajko, pomidorki i przykrywamy drugą połówką bułki. Wbijamy wykałaczkę w całe danie.

Smacznego!