Burger ze szparagami to danie bogate w witaminy, które są potrzebne do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Przepis jest bardzo prosty w wykonaniu. Wystarczy tylko postępować zgodnie z instrukcją.

Składniki:

  • szparagi zielone – 5 sztuk
  • sałata lodowa – 2 liście
  • jajko
  • pomidorki koktajlowe 2 lub 3 sztuki
  • bułka kajzerka 1 sztuka
  • sól

Burger ze szparagami – przepis

Szparagi myjemy, wrzucamy do garnka z wodą i gotujemy na średnim ogniu przez około 8 minut pod przykryciem. Po ugotowaniu wyciągamy łyżką cedzakową i odkładamy na talerz. Pomidorki koktajlowe myjemy pod bieżącą wodą, wkładamy do sitka, żeby usunąć nadmiar wody, po chwili kroimy na połówki. Wrzucamy do miski.

Obejrzyj nasze filmy:

Sałatę myjemy i obrywamy 2 liście. Odkładamy. Jajko rozbijamy na patelni, solimy i smażymy z obu stron do ścięcia się żółtka. Bułkę kroimy na pół.

Na dolną część kładziemy sałatę, szparagi, jajko, pomidorki i przykrywamy drugą połówką bułki. Wbijamy wykałaczkę w całe danie.

Burger ze szparagami
Burger ze szparagami

Smacznego!