Bruschetta z gruszką i kozim serem
Różności

Bruschetta z gruszką i kozim serem

Facebook

Bruschetta z gruszką i kozim serem to błyskawiczna propozycja na kolację, albo na niespodziewane spotkanie ze znajomymi. Do przygotowania tego przepisu w domowym zaciszu zainspirowała mnie wizyta we włoskiej restauracji, gdzie mieliśmy okazję skosztować ten przystawki.

Przygotowanie tej bruschetty jest błyskawiczne, jedynie potrzebujecie mieć w domu kilka „niestandardowych” składników, jak na przykład kozi ser.

Składniki

  • bagietka, albo inne dowolne pieczywo
  • masło
  • garść rukoli
  • 2 gruszki
  • 4 plastry koziego sera
  • 2 łyżki miodu
  • kilka orzechów włoskich

Bruschetta z gruszką i kozim serem – przepis

Pieczywo kroimy w kromki. Każdą z nich smarujemy odrobiną masła i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 st. C na około 7 minut. Zerkajcie podczas pieczenia, bo pieczywo powinno być chrupkie, a nie spalone. Więc być może będziecie musieli piec minutę, dwie dłużej, albo krócej.

Po wyjęciu grzanek z piekarnika, układamy na nich najpierw kozi ser, następnie cienkie plasterki gruszki, na wierzchu ląduje rukola, orzech włoski dla dekoracji. Całość delikatnie polewamy miodem.

Bruschetta z gruszką i kozim serem
Bruschetta z gruszką i kozim serem

Smacznego!

Facebook

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.