Amerykańskie pancakes z syropem klonowym
Śniadania

Amerykańskie pancakes z syropem klonowym

Facebook

Amerykańskie pancakes z syropem klonowym to puszysta wersja klasycznych naleśników. Te placuszki są bardzo popularne w stanach i każdego dnia możemy je spotkać w niejednym domu.

Pancakes możemy podać z owocami, cukrem pudrem, albo amerykańską klasyką – syropem klonowym.

Składniki

  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka maślanki
  • 1/4 szklanki oleju roślinnego
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka sody
  • szczypta soli
  • 1/4 szklanki cukru pudru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Amerykańskie pancakes z syropem klonowym – jak przygotować

Przygotowanie pancakes jest bardzo proste. Możemy przygotować je w wersji dla leniuszków (klasyczna amerykańska wersja) – wszystkie składniki do blendera i wymieszać do połączenia się składników i uzyskania jednolitej masy. Albo wszystkie składniki przełożyć do miski i wymieszać przy pomocy widelca, albo rózgi kuchennej.

Następnie na średnik ogniu smażymy placuszki na złoty kolor. Placuszki OBOWIĄZKOWO smażymy na suchej patelni.

Podajemy je z syropem klonowym, owocami, albo cukrem pudrem.

Amerykańskie pancakes z syropem klonowym
Amerykańskie pancakes

Smacznego!

Facebook

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.