Keto śniadanie - awokado i jajka po wiedeńsku
Śniadania,  Dieta

Keto śniadanie – awokado i jajka po wiedeńsku

Facebook

Awokado i jajka po wiedeńsku to przepis na keto śniadanie. Obecnie to właśnie keto dieta jest jedną z najpopularnieszych diet, dzięki której możemy zrzucić kilka zbędnych kilogramów. Główne założenia diety keto to spożywanie tłuszczów (najlepiej tych zdrowych) i wyeliminowanie węglowodanów.

Jak przygotować to pyszne śniadanie, oraz listę potrzebnych składników znajdziecie poniżej.

Składniki (na 1 porcję)

Awokado i jajka po wiedeńsku – jak przygotować

Przygotowanie tego śniadanie jest bardzo proste. Zaczynamy od przekrojenia awokado na pół. Następnie w pestkę wbijamy nóż i ją wyciągamy. Przy pomocy łyżki z jednej połówki wyciągamy miąższ i kroimy w plasterki. Układamy na talerzu.

W rondelku zagotowujemy wodę. Dodajemy łyżeczkę soli. Następnie wbijamy bardzo ostrożnie jajka. Nie mogą się one rozpłynąć, dlatego wlewajcie je z niewielkiej wysokości. Jajka gotujemy w wodzie, na średnim ogniu przez ok. 3,5 minut. Dzięki temu, jajka będą miały ścięte biało i płynne żółtko.

Następnie wyjmujemy i układamy na awokado. Posypujemy odrobiną, świeżo zmielonego pieprzu.

Keto śniadanie - awokado i jajka po wiedeńsku
Keto śniadanie – awokado i jajka po wiedeńsku

Smacznego!

Facebook

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.