Wegańskie wrapy z humusem i warzywami to klasyczna tortilla w wegańskiej odsłonie. Głównymi składnikami jakie będą tu dominować to humus, warzywa i dresing z Tahini z sokiem z cytryny. Idealne połączenie i smak wzajemnie się przenikają.
Przepis i listę składników przedstawiam poniżej.
Składniki:
- 2 łyżeczki pasty Tahini
- ½ czerwonej cebuli
- 3 łyżeczki humusu może być domowej roboty lub taki kupiony w sklepie
- 2 garści zielonej sałaty
- ½ awokado
- 3 placki tortilli
- 5-6 pomidorków koktajlowych
- ½ cytryny
- Sól i pieprz do smaku
Przepis na wegańskie wrapy z humusem i warzywami
- Pokrój w kostkę cebulę, awokado, pomidorki i sałatę
- Na rozgrzanej patelni włóż placki i podgrzej z obu stron. Gdy będą gotowe wysmaruj je humusem i nałóż warzywa
- Całość skrop dresingiem wykonanym z Tahini, soku z cytryny sola i pieprzem. Zawiń wrapy.
Smacznego!