Wegańskie wrapy z humusem i warzywami to klasyczna tortilla w wegańskiej odsłonie. Głównymi składnikami jakie będą tu dominować to humus, warzywa i dresing z Tahini z sokiem z cytryny. Idealne połączenie i smak wzajemnie się przenikają.

Przepis i listę składników przedstawiam poniżej.

Składniki:

  • 2 łyżeczki pasty Tahini
  • ½ czerwonej cebuli
  • 3 łyżeczki humusu może być domowej roboty lub taki kupiony w sklepie
  • 2 garści zielonej sałaty
  • ½ awokado
  • 3 placki tortilli
  • 5-6 pomidorków koktajlowych
  • ½ cytryny
  • Sól i pieprz do smaku

Przepis na wegańskie wrapy z humusem i warzywami

  1. Pokrój w kostkę cebulę, awokado, pomidorki i sałatę
  2. Na rozgrzanej patelni włóż placki i podgrzej z obu stron. Gdy będą gotowe wysmaruj je humusem i nałóż warzywa
  3. Całość skrop dresingiem wykonanym z Tahini, soku z cytryny sola i pieprzem. Zawiń wrapy.

Smacznego!

Obejrzyj nasze filmy: