Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem to świetna propozycja na pyszną kolację albo śniadanie. Twarożek możemy przygotować praktycznie o każdej porze roku, jednak chyba najlepiej smakuje późną wiosną i wczesnym latem kiedy to właśnie możemy kupić świeżą rzodkiewkę i szczypiorek.
Przepis nie będzie zbytnio skomplikowany, jednak dla zasady go podam. Jeśli wolicie wersję bardziej fit to wymieszajcie pół na pół śmietanę z jogurtem.
Składniki
- 200g sera białego
- 1 pęczek rzodkiewki
- pęczek szczypiorku
- 3 łyżki śmietany
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- sól
Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem – przepis
Szczypiorek drobno siekamy. Rzodkiewkę kroimy w drobną kosteczkę.
Wszystkie składniki mieszamy doprawiając twarożek do smaku szczyptą soli.
Smacznego!