Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem to świetna propozycja na pyszną kolację albo śniadanie. Twarożek możemy przygotować praktycznie o każdej porze roku, jednak chyba najlepiej smakuje późną wiosną i wczesnym latem kiedy to właśnie możemy kupić świeżą rzodkiewkę i szczypiorek.

Przepis nie będzie zbytnio skomplikowany, jednak dla zasady go podam. Jeśli wolicie wersję bardziej fit to wymieszajcie pół na pół śmietanę z jogurtem.

Składniki

  • 200g sera białego
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • pęczek szczypiorku
  • 3 łyżki śmietany
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól

Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem – przepis

Szczypiorek drobno siekamy. Rzodkiewkę kroimy w drobną kosteczkę.
Wszystkie składniki mieszamy doprawiając twarożek do smaku szczyptą soli.

Smacznego!