Twarożek z cebulką i szczypiorkiem

Twarożek z cebulką i szczypiorkiem

Twarożek z cebulką i szczypiorkiem to świetna propozycja na śniadanie. Taki twarożek znany jest praktycznie w każdym polskim domu. Jego przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę, a smak jest wyjątkowy.

Najlepiej będzie smakował ze świeżym pieczywem. Tutaj w zależności od upodobań może być chlebek albo bułeczka.

Składniki

  • 200g białego sera
  • 150 ml gęstej śmietany
  • mała cebula
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • świeże pieczywo
  • masło

Twarożek z cebulką i szczypiorkiem – przepis

  1. Twarożek przekładamy do miseczki i drobno rozgniatamy widelcem.
  2. Cebulę kroimy w bardzo drobną kosteczkę, szczypiorek drobno siekamy. Dodajemy do sera białego.
  3. Wszystkie składniki mieszamy ze śmietaną i doprawiamy do smaku solą. Pamiętajcie lepiej dodać na początku mniej śmietany i soli i stopniowo dodawać do twarogu.
  4. Serek podajemy razem ze świeżym pieczywem.

Twarożek z cebulką i szczypiorkiem

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.