Przeziębienie jest powszechną chorobą, która często wiąże się z objawami takimi jak ból gardła, chrypka i gorączka. Jeśli zmagasz się
Jedzenie kiszonek niesie wiele korzyści dla zdrowia. Są naturalnym probiotykiem, wzmacniają odporność, poprawiają funkcjonowanie układu pokarmowego, ułatwiają trawienie, korzystnie wpływają
Pokrzywa to wyjątkowa roślina lecznicza, której właściwości z pewnością warto poznać. Choć często ją lekceważymy, warto pamiętać, iż jest to
O tym, że kiszonki są zdrowe, wie większość z nas. Wielkim powodzeniem cieszą się takie przysmaki, jak kiszony ogórek czy
Mamy sezon grypowy w pełni, do tego dochodzą przeziębienie, kaszel i katar. Musimy reagować jak najszybciej jest to możliwe. W
Kiedy zauważymy pierwsze objawy przeziębienia lub grypy powinniśmy działać szybko. Nie można pozwolić aby infekcja rozwinęła się w naszym organizmie.
Istnieje wiele naturalnych, sprawdzonych sposobów na poprawę odporności. Zwłaszcza w sezonie grypowym, jesnienno-zimowym, warto sięgnąć po dawne receptury. Do popularnych
Syrop z cebuli i czosnku z dodatkiem cytryny to bomba witaminowo i antybakteryjna idealna podczas przeziębienia, grypy. Wiadomo, że czosnek
Cebula od wieków jest znana nie tylko jako składników wielu potraw, ale dzięki swoim składnikom i właściwością jest wykorzystywana w
Tran został odkryty w połowie XX wieku. Jest on bardzo potrzebny naszemu organizmowi, ma wiele właściwości zdrowotnych. Przede wszystkim poprzez
Odporność jest tematem spornym wśród społeczeństwa. Wiadomo, że dużą rolę odgrywa w głównej mierze genetyka oraz samo prowadzenie organizmu. Jedni
Imbir to przyprawa, która coraz częściej jest stosowana w Polskiej kuchni. Od zawsze była popularna w potrawach rodem z kuchni
Witamina C odgrywa istotną rolę w naszym organizmie. Uczestniczy w wielu procesach zachodzących w człowieku m.in.wzmacnia odporność oraz usuwa wolne
W każdej kuchni znajduje się wiele aromatycznych przypraw, o których właściwościach niekiedy wiemy niewiele. Większość Pań, ma w swoich zasobach
Często możemy usłyszeć, że zdrowie trzeba szanować, bo mamy tylko jedno. Może się wydawać, że to zwykły frazes, ale przecież
Historia awokado sięga epoki Neolitu. Wykopaliska sugerują, że krajem pochodzenia tego cudownego owocu jest Meksyk. Ma gruszkowaty kształt, otoczone grubą
Niepozorny żółty proszek, bardzo rzadko wykorzystywany przez nas ma nieprawdopodobne i szerokie zastosowanie lecznicze. Jakie zatem właściwości ma kurkuma? Sprawdźcie…
Czekolada – nie bez powodu nazywana słodkim narkotykiem, potrafi uzależnić swoim smakiem i zapachem. I choć spożywana w nadmiarze bywa
Wzbogaca smak kuchni i jest znany ze swoich zdrowotnych właściwości – mowa o czosnku, który jest niezastąpiony w jesiennych, rozgrzewających
Okres jesienno- zimo – wiosenny to czas wzmożonych zachorowań i przeziębień. Nasza odporność jest wtedy znacznie osłabiona i należy zadbać