Szybka pasta z awokado z całą pewnością może nam zastąpić masło na pieczywie. Awokado jest polecane przed dietetyków jako jeden ze składników każdej diety.
Przygotowanie pasty z awokado jest szybkie i bardzo proste. Potrzebujemy dosłownie 5 minuty.
Składniki
- dojrzałe awokado
- 1 ząbek czosnku
- sól
- pieprz
- 2 łyżki soku z cytryny
Szybka pasta z awokado – przepis
- Musimy mieć bardzo dojrzałe awokado. Kroimy na pół, obracamy połówki aby się rozdzieliły i wyciągamy pestkę.
- Delikatnie łyżką wyciągamy miąższ aby nie uszkodzić skórki.
- Do miseczki dodajemy miąższ z awokado, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz i sok z cytryny. Mieszamy.
- Przygotowaną pastę przekładamy na skórki z awokado.
Smacznego!