Szybka pasta z awokado z całą pewnością może nam zastąpić masło na pieczywie. Awokado jest polecane przed dietetyków jako jeden ze składników każdej diety.

Przygotowanie pasty z awokado jest szybkie i bardzo proste. Potrzebujemy dosłownie 5 minuty.

Składniki

  • dojrzałe awokado
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki soku z cytryny

Szybka pasta z awokado – przepis

  1. Musimy mieć bardzo dojrzałe awokado. Kroimy na pół, obracamy połówki aby się rozdzieliły i wyciągamy pestkę.
  2. Delikatnie łyżką wyciągamy miąższ aby nie uszkodzić skórki.
  3. Do miseczki dodajemy miąższ z awokado, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz i sok z cytryny. Mieszamy.
  4. Przygotowaną pastę przekładamy na skórki z awokado.

Smacznego!