
Śniadanie – tosty z szynką i mozzarellą
Nie zawsze kanapka musi być jedynym rozwiązaniem na pyszne śniadanie. Ostatnio mieliśmy okazję zjeść pyszne i bardzo szybkie w przygotowaniu tosty z szynką i mozzarellą. Ich przygotowanie wcale nie jest trudne, a jeśli się sprężycie to przygotujecie je szybciej niż kanapki :)
Jak dodatek do tostów posłużyły nam pomidory i szczypiorek.
Składniki (na 2 porcje)
- 4 kromki pieczywa tostowego
- odrobina masła
- 4 plastry szynki
- 50 g tartej mozzarelli
- 2 pomidory
- szczypiorek
- sól
- pieprz
Tosty z szynką i mozzarellą – przepis
Kromki pieczywa tostowego bardzo cienko smarujemy masłem. Następnie układamy wędlinę, posypujemy tartą mozzarellą i przykrywamy drugą kromką pieczywa.
Wkładamy do opiekacza i pieczemy do momentu aż będą rumiane i chrupiące.
Pomidory kroimy w plasterki, oprószamy solą, pieprzem i posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego!