Śniadanie – tosty z szynką i mozzarellą

Śniadanie - tosty z szynką i mozzarellą

Nie zawsze kanapka musi być jedynym rozwiązaniem na pyszne śniadanie. Ostatnio mieliśmy okazję zjeść pyszne i bardzo szybkie w przygotowaniu tosty z szynką i mozzarellą. Ich przygotowanie wcale nie jest trudne, a jeśli się sprężycie to przygotujecie je szybciej niż kanapki :)

Jak dodatek do tostów posłużyły nam pomidory i szczypiorek.

Składniki (na 2 porcje)

  • 4 kromki pieczywa tostowego
  • odrobina masła
  • 4 plastry szynki
  • 50 g tartej mozzarelli
  • 2 pomidory
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz

Tosty z szynką i mozzarellą – przepis

Kromki pieczywa tostowego bardzo cienko smarujemy masłem. Następnie układamy wędlinę, posypujemy tartą mozzarellą i przykrywamy drugą kromką pieczywa.

Wkładamy do opiekacza i pieczemy do momentu aż będą rumiane i chrupiące.

Pomidory kroimy w plasterki, oprószamy solą, pieprzem i posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem.

Smacznego!

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.