Polędwiczki z indyka z warzywami

Polędwiczki z indyka z warzywami

Polędwiczki z indyka z warzywami to bardzo szybkie, proste danie na pyszny obiad. Ta potrawa robi się praktycznie sama, od nas wymaga jedynie pokrojenia batata i odpowiedniego przyprawienia.

Danie jest delikatne w smaku, zdrowe i jeśli aktualnie dbacie o linię to bardzo dietetyczne.

Przepis znajdziecie poniżej…

Składniki (na 4 porcie)

  • 4 polędwiczki z indyka
  • 1 batat (ok. 300g)
  • 2 paczki mrożonych warzyw (łącznie ok. 800g)
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • rozmaryn/tymianek
  • zioła prowansalskie

Polędwiczki z indyka z warzywami

  1. Batat obieramy i kroimy w paseczki jak frytki. Wkładamy go do miseczki, dodajemy 3-4 łyżki oliwy, rozmaryn/tymianek dokładnie mieszamy i pieczemy w formie żaroodpornej przez ok. 10 minut w temperaturze 180 st. C.
  2. Warzywa mrożone przelewamy gorącą wodą, aby je rozdzielić od siebie.
  3. Do batata dodajemy mrożone warzywa, na wierzchu układamy polędwiczki, całość skrapiamy oliwą i przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
  4. Danie pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 180 st. C.

Polędwiczki z indyka z warzywami

Smacznego!

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.