Omlet z rukolą, mozzarellą i pomidorkami

Omlet z rukolą, mozzarellą i pomidorkami

Śniadanie to nie zawsze kanapka z masłem, wędliną i plaster pomidora. Jeśli znajdziemy odrobinę więcej czasu możemy pokusić się o przygotowanie smacznego, zdrowego omletu z dodatkiem rukoli, mozzarelli i pomidorków koktajlowych.

Tak przygotowane śniadanie z całą pewnością odmieni codzienną monotonię, a że jest bardzo pożywne da nam uczucie sytości i energię na dalszą część dnia.

Omlet z rukolą, mozzarellą i pomidorkami – składniki

  • 4 jajka
  • 150 g szynki
  • 4 łyżki mleka
  • garść rukoli
  • 6-7 pomidorków koktalowych
  • 1 kulka mozzarelli
  • sól
  • pieprz
  • łyżka masła
  • przyprawa – suszone pomidory

Omlet z rukolą, mozzarellą i pomidorkami – przepis

Wędlinę kroimy w drobną kosteczkę. Do miski wbijamy jajka, dodajemy mleko, pokrojoną wędlinę, sól, pieprz, odrobinę przyprawy „suszone pomidory” i całość roztrzepujemy za pomocą rózgi albo widelca.

Na na patelni roztapiamy masło i wylewamy masę jajeczną. Smażymy omlet na rumiany kolor z obu stron.

Następnie układamy na omlecie mozzarellę, rukolę i przekrojone na połówki pomidorki koktajlowe. Omlet składamy na połowę.

Omlet z rukolą, mozzarellą i pomidorkami

Smacznego!

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.