
Pasta łososiowa z koperkiem i żółtym serem
Domowa pasta łososiowa z koperkiem i serem żółtym to doskonały dodatek na kanapkę, który możemy zastąpić raz na jakiś czas wędlinę. Pasta do najtańszych nie należy, w głównej mierze przez łososia, ale spokojnie do pasty łososiowej możemy użyć „łososia sałatkowego”.
Lista na zakup oraz bardzo prosty przepis jest poniżej…
Składniki pasty łososiowej:
- 400g łososia wędzonego
- 200g sera żółtego
- 1/2 pęczka koperku
- 2 łyżki majonezu
- pieprz ziołowy
Przygotowanie pasty łososiowej:
- Wędzonego łososia dzielimy na mniejsze kawałki i dodajemy do miseczki.
- Koperek dokładnie myjemy i drobno siekamy, dodajmy do łososia.
- Ser żółty ścieramy na tarce na dużych oczkach i również dodajemy do miseczki z łososiem.
- Całość łączymy z 2 łyżkami majonezu i doprawiamy odrobiną pieprzu ziołowego (ale nie wiele, aby nie zmienić smaku pasty)
i gotowe…. smacznego !
0 komentarzy