Pasta łososiowa z koperkiem i żółtym serem
Przystawki, przekąski, sosy

Pasta łososiowa z koperkiem i żółtym serem

Domowa pasta łososiowa z koperkiem i serem żółtym to doskonały dodatek na kanapkę, który możemy zastąpić raz na jakiś czas wędlinę. Pasta do najtańszych nie należy, w głównej mierze przez łososia, ale spokojnie do pasty łososiowej możemy użyć „łososia sałatkowego”.

Lista na zakup oraz bardzo prosty przepis jest poniżej…

Składniki pasty łososiowej:

  • 400g łososia wędzonego
  • 200g sera żółtego
  • 1/2 pęczka koperku
  • 2 łyżki majonezu
  • pieprz ziołowy

Przygotowanie pasty łososiowej:

  1. Wędzonego łososia dzielimy na mniejsze kawałki i dodajemy do miseczki.
  2. Koperek dokładnie myjemy i drobno siekamy, dodajmy do łososia.
  3. Ser żółty ścieramy na tarce na dużych oczkach i również dodajemy do miseczki z łososiem.
  4. Całość łączymy z 2 łyżkami majonezu i doprawiamy odrobiną pieprzu ziołowego (ale nie wiele, aby nie zmienić smaku pasty)

i gotowe…. smacznego !

 

 

 

 

Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany.