Mule w cydrze to jedno z lepszych dań jakie można przygotować z tych składników. Wiele osób z Was zapewne nie wie, że mule hodowane są na specjalnych farmach w morzach. Są zdrowe, smaczne i błyskawiczne w przygotowaniu.

Słodki cydr doda tej potrawie odrobinę słodyczy.

Przepis oraz lista składników znajduje się poniżej….

Obejrzyj nasze filmy:

Składniki

Mule w cydrze – przepis

  1. Mule dokładnie myjemy. Wszystkie otwarte wyrzucamy.
  2. Umyte mule wkładamy do garnka, polewamy odrobiną oliwy, dodajemy 1/2 szklanki cydru i gotujemy pod przykryciem ok. 3 minut. Mule powinny się otworzyć. Te nieotwarte wyrzucamy.
  3. Mule przekładamy na półmisek, a do pozostałego płynu dodajemy resztę cydru, przeciśnięty przez praskę czosnek i odrobinę natki pietruszki i koperku. Gotujemy 2-3 minuty.
  4. Przygotowanym sosem polewamy mule, posypujemy dla dekoracji natką pietruszki i podajemy ze świeżą bagietką.

Smacznego!