Makaron można jeść dosłownie z każdym dodatkiem i na różne sposoby. Najczęściej kojarzony jest z obiadem. Otóż śmiało można go podawać również w formie sałatki. Makaronowa sałatka z rukolą i pomidorami to nasza propozycja na pyszną przystawkę.
Ten pomysł można podać na kolację ale również z wykorzystaniem pojemnika zabrać do pracy. Jest syta, kolorowa i zachęca do jedzenia. W dzisiejszych czasach większość dnia spędzamy w pracy – jedzenie to podstawa.
Listę produktów i przepis przedstawiam poniżej.
Składniki:
- 250 g makaronu penne
- 250 pomidorów koktajlowych
- 3 garście rukoli
- ½ szklanki oliwy z oliwek
- 3 łyżki musztardy francuskiej
- 2-3 ząbki czosnku
Przepis:
- Makaron ugotuj zgodne ze wskazówkami na opakowaniu
- Do miski wlej olej, dodaj czosnek wyciśnięty przez praskę oraz musztardę. Wszystko wymieszaj ze sobą
- Na talerzu wyłóż rukolę, makaron, pomidorki pokrojone oraz polej wszystko dresingiem.
Smacznego!