Makaron można jeść dosłownie z każdym dodatkiem i na różne sposoby. Najczęściej kojarzony jest z obiadem. Otóż śmiało można go podawać również w formie sałatki. Makaronowa sałatka z rukolą i pomidorami to nasza propozycja na pyszną przystawkę.

Ten pomysł można podać na kolację ale również z wykorzystaniem pojemnika zabrać do pracy. Jest syta, kolorowa i zachęca do jedzenia. W dzisiejszych czasach większość dnia spędzamy w pracy – jedzenie to podstawa.

Listę produktów i przepis przedstawiam poniżej.

Składniki:

  • 250 g makaronu penne
  • 250 pomidorów koktajlowych
  • 3 garście rukoli
  • ½ szklanki oliwy z oliwek
  • 3 łyżki musztardy francuskiej
  • 2-3 ząbki czosnku

Przepis:

  1. Makaron ugotuj zgodne ze wskazówkami na opakowaniu
  2. Do miski wlej olej, dodaj czosnek wyciśnięty przez praskę oraz musztardę. Wszystko wymieszaj ze sobą
  3. Na talerzu wyłóż rukolę, makaron, pomidorki pokrojone oraz polej wszystko dresingiem.

Smacznego!