Kanapki z awokado i jajkami

Kanapki z awokado i jajkami

Kanapki z awokado i jajkami to dietetyczna propozycja na szybką, smaczną i zdrową kolację. Awokado znajduje się praktycznie w każdej diecie, ze względu na swoje właściwości.

Awokado może nam zastąpić z powodzeniem masło. Spróbujcie tej wersji.

Składniki

  • awokado
  • 2 jajka
  • sól
  • pieprz
  • świeże pieczywo
  • orzeszki pinii

Kanapki z awokado i jajkami – przepis

  1. Jajka gotujemy „prawie” na twardo – ok. 6 minut.
  2. Awokado obieramy ze skórki i kroimy w plasterki. Układamy na kromeczkach pieczywa.
  3. Na awokado kładziemy pokrojone w grube plasterki jajko.
  4. Całość oprószamy solą, pieprzem.

Smacznego!

Obejrzyj również wideo:

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.