Kanapka ze szparagami i jajkiem sadzonym
Różności

Kanapka ze szparagami i jajkiem sadzonym

Facebook

Śniadanie jest najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia. Właśnie dlatego należy zadbać o to, by dostarczało jak najwięcej cennych składników do naszego organizmu. Nie oznacza to jednak, że trzeba szukać wymyślnych przepisów i spędzać dużo czasu w kuchni.

Wystarczy kilka produktów, by w 10 minut wyczarować zdrowe i pożywne śniadanie, jakim jest kanapka ze szparagami i jajkiem sadzonym. Taka propozycja z pewnością posmakuje całej rodzinie.

Składniki

  • ulubione pieczywo – 2 kromki
  • jajko – 2 sztuki
  • szparagi – 5 sztuk
  • masło – do smarowania pieczywa
  • cukier, sól – po łyżeczce
  • ulubione kiełki – do dekoracji

Kanapka ze szparagami i jajkiem sadzonym – przepis

  1. Przygotowanie kanapek zaczynamy od oderwania zgrubiałej części od szparagów. Następnie umieszczamy warzywa w wysokim garnku z wodą. Dodajemy sól, cukier i trochę masła. Gotujemy 3 minuty.
  2. Kiedy szparagi się gotują przyrządzamy jajko sadzone – na patelni rozpuszczamy masło i wbijamy jajko. Smażymy je ok 4 minuty.
  3. Ugotowane szparagi przekrajamy na pół i układamy na pieczy wie posmarowanym masłem. Na górze umieszczamy jajko.
  4. Całość dekorujemy kiełkami.
Kanapka ze szparagami i jajkiem sadzonym
Kanapka ze szparagami i jajkiem sadzonym
Facebook

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.