Jeśli tak samo jak ja lubicie lody i jeśli nie byliście na Gelato Festival 2018 w ostatni weekend to żałujcie. Festiwal odbywał się na parkingu obok basenów – „Wodny Park” na Merliniego. Były przygotowane tam stoiska gdzie były serwowane lody.
Wśród wystawców byli polscy cukiernicy prezentujący swoje popisowe smaki lodów.
Każdy dorosły mógł spróbować aż 20 różnych smaków lodów, natomiast dzieci mogły zjeść aż 5 różnych propozycji. Muszę się przyznać, że ja skończyłem degustację tylko na 7 smakach :) Ale było warto…
Obejrzyj nasze filmy:
Wsród pysznych lodów znalazły się takie smaki jak:
- Chlebowiec z ryżem jaśminowym i jagodą kamczacką
- Biała czekolada z granatem i pistacjami
- Czarna Porzeczka
- Biały Bazyl
- Kremówka
- Twarożek kokosowy z salsą morelową
- Paulo Fruits Chocolate
- Cud miód orzeszki
- Krem Kataloński z Musem z Marakuj
- Danone
- Cookies® Black
- Cookies® Lemon-Meringue
- Cookies® The Original
- Cookies® Spicy
- Smaki dnia produkowane przez Carpigiani Gelato University
Gelato Festival 2018 – które lody były najlepsze?
Na to pytanie ciężko odpowiedzieć, bo każdy ma inny gust. Mi najbardziej smakowały lody o smaku Kremu Kataloński z Musem z Marakuj oraz Biały Bazyl. Obie te propozycje były wyjątkowo orzeźwiające i świetnie pasujące na ten upalny i słoneczny dzień.
Madzi natomiast najbardziej posmakowały lody – Cud miód orzeszki oraz lody o smaku Kremówki.
Myślę, że każdy z Was byłby w stanie znaleźć tutaj swój ulubiony smak.
Odwiedzający festiwal mieli także okazję popatrzeć na sposób przygotowywania i wyrabiania lodów.
Poniżej kilka zdjęć z festiwalu :)