Bruschetty z gruszką to pomysł na modyfikację klasycznej wersji bruschetty. Tym razem podamy ją na słodko z gruszką i sosem balsamicznym. Przygotowanie jest banalnie proste.
Składniki
- dowolne pieczywo
- gruszka
- sos balsamiczny
- odrobina oliwy
- serek śmietankowy
Możecie wykorzystać dowolne pieczywo jakie lubicie. Może to być pieczywo pełnoziarniste, bagietka, chleb pszenny.
Bruschetty z gruszką – jak przygotować
Dowolne pieczywo kroimy w kromki. Delikatnie skrapiamy je oliwą z oliwek i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. na około 6 minut. Pieczywo powinno być chrupkie, a nie spalone.
Obejrzyj nasze filmy:
Po wyjęciu odstawiamy na chwilę aby przestygło, a następnie smarujemy je serkiem śmietankowym, układamy plasterki gruszki i całość polewamy sosem balsamicznym.
Smacznego!