Bruschetty z gruszką to pomysł na modyfikację klasycznej wersji bruschetty. Tym razem podamy ją na słodko z gruszką i sosem balsamicznym. Przygotowanie jest banalnie proste.

Składniki

  • dowolne pieczywo
  • gruszka
  • sos balsamiczny
  • odrobina oliwy
  • serek śmietankowy

Możecie wykorzystać dowolne pieczywo jakie lubicie. Może to być pieczywo pełnoziarniste, bagietka, chleb pszenny.

Bruschetty z gruszką – jak przygotować

Dowolne pieczywo kroimy w kromki. Delikatnie skrapiamy je oliwą z oliwek i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. na około 6 minut. Pieczywo powinno być chrupkie, a nie spalone.

Obejrzyj nasze filmy:

Po wyjęciu odstawiamy na chwilę aby przestygło, a następnie smarujemy je serkiem śmietankowym, układamy plasterki gruszki i całość polewamy sosem balsamicznym.

Smacznego!