Bezglutenowe placuszki z jabłkami to idealna propozycja na szybkie śniadanie. Tak przygotowane placuszki dodadzą nam energii na cały dzień.

Możecie je zjeść zaraz po przygotowaniu (są najlepsze) albo zabrać ze sobą do szkoły, na uczelnię, albo do pracy.

Składniki

  • 2 jajka
  • 150 ml mleka
  • 3 jabłka
  • szczypta cynamonu
  • 1/2 szklanki mąki ryżowej
  • olej do smażenia
  • cukier puder

Bezglutenowe placuszki z jabłkami – przepis

  1. Mikserem łączymy jajka, mleko, mąkę i szczyptę cynamonu. Powinna powstać „masa naleśnikowa„.
  2. Jabłka kroimy w ćwiartki, wycinamy gniazdo nasienne i kroimy w plasterki.
  3. Do masy dodajemy pokrojone jabłka.
  4. Na rozgrzanym oleju smażymy placuszki. Każdy z placuszków powinien mieć 3 plasterki jabłka.
  5. Po usmażeniu placuszki posypujemy cukrem pudrem.

Smacznego!

Obejrzyj nasze filmy: