Przystawka – jajka faszerowane z awokado i łososiem

Jajka faszerowane awokado

Przepis na jajka faszerowane z awokado i łososiem to jedna z przystawek przygotowana przez Madzię na minione Święta Wielkanocne. Jednak zarówno awokado, jak i łosoś są tak uniwersalnymi składnikami, że tą przystawkę możecie wykorzystać na dowolną okazję.

Farsz składa się dosłownie z kilku składników, więc z przygotowaniem jego nie będzie większych problemów. Musicie jednak pamietać, aby kupić dojrzałe awokado (musi być miękkie), inaczej możecie mieć problem z jego roznieceniem.

Jajka faszerowane z awokado i łososiem – składniki

Jajka faszerowane z awokado i łososiem – składniki

Jajka gotujemy na twardo i odstawiamy do ostygnięcia. Następnie kroimy je na pół i wyjmujemy ze środka żółtko. Połowę łososia kroimy w kosteczkę.

Miąż awokado razem z żółtkami, połową łososia, szczypiorkiem, sokiem z limonki, przyprawami rozgniatamy na gładką masę. Całość mieszamy z odrobiną majonezu.

Jajka faszerujemy przygotowanym farszem, a wierzch dekorujemy kawałkiem łososia i koperkiem.

Jajka faszerowane awokado

Smacznego!

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.