Jajka faszerowane awokado
Przystawki, przekąski, sosy,  Boże Narodzenie

Przystawka – jajka faszerowane z awokado i łososiem

Nadeszła Wielkanoc i nie ma nic lepszego niż wielkanocne śniadanie pełne smaków. Jajka faszerowane z awokado i łososiem to jedno z ciekawszych dań wielkanocnych, a niektóre kreatywne przepisy mogą sprawić, że Twója przystawka będzie jeszcze bardziej wyjątkowa.

Jeśli szukasz czegoś bardziej wyjątkowego niż jajka na twardo, dlaczego nie spróbować jajek faszerowanych łososiem, a nawet awokado i łososiem? Te przepisy dodadzą smaku Twojemu stołowi, zapewniając jednocześnie pożywne posiłki. Nawet jeśli nie masz czasu na przygotowanie przepisu na nadzienie, przygotowaliśmy dla Ciebie nasze łatwe do przygotowania przepisy na jajka z awokado! No to ruszamy!

Farsz składa się dosłownie z kilku składników, więc z przygotowaniem jego nie będzie większych problemów. Musicie jednak pamietać, aby kupić dojrzałe awokado (musi być miękkie), inaczej możecie mieć problem z jego roznieceniem.

Jajka faszerowane z awokado i łososiem składniki

Jajka faszerowane z awokado i łososiem składniki

Jajka gotujemy na twardo i odstawiamy do ostygnięcia. Zaraz po ugotowaniu, jajka zalewamy zimną wodą, aby zatrzymać proces gotowania.

Następnie kroimy je na pół i wyjmujemy ze środka żółtko. Połowę łososia kroimy w kosteczkę.

Miąż awokado razem z żółtkami, połową łososia, szczypiorkiem, sokiem z limonki, przyprawami rozgniatamy na gładką masę. Całość mieszamy z odrobiną majonezu.

Jajka faszerujemy przygotowanym farszem, a wierzch dekorujemy kawałkiem łososia i koperkiem.

Jajka faszerowane awokado

Smacznego!

0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze