Nadeszła Wielkanoc i nie ma nic lepszego niż wielkanocne śniadanie pełne smaków. Jajka faszerowane z awokado i łososiem to jedno z ciekawszych dań wielkanocnych, a niektóre kreatywne przepisy mogą sprawić, że Twója przystawka będzie jeszcze bardziej wyjątkowa.
Jeśli szukasz czegoś bardziej wyjątkowego niż jajka na twardo, dlaczego nie spróbować jajek faszerowanych łososiem, a nawet awokado i łososiem? Te przepisy dodadzą smaku Twojemu stołowi, zapewniając jednocześnie pożywne posiłki. Nawet jeśli nie masz czasu na przygotowanie przepisu na nadzienie, przygotowaliśmy dla Ciebie nasze łatwe do przygotowania przepisy na jajka z awokado! No to ruszamy!
Farsz składa się dosłownie z kilku składników, więc z przygotowaniem jego nie będzie większych problemów. Musicie jednak pamietać, aby kupić dojrzałe awokado (musi być miękkie), inaczej możecie mieć problem z jego roznieceniem.
Jajka faszerowane z awokado i łososiem składniki
- awokado
- szczypiorek
- 6 jajek
- sok z 1/2 limonki
- 100 wędzonego łososia
- sól
- pieprz
- koperek
- łyżka majonezu np. Folwark
Jajka faszerowane z awokado i łososiem składniki
Jajka gotujemy na twardo i odstawiamy do ostygnięcia. Zaraz po ugotowaniu, jajka zalewamy zimną wodą, aby zatrzymać proces gotowania.
Następnie kroimy je na pół i wyjmujemy ze środka żółtko. Połowę łososia kroimy w kosteczkę.
Miąż awokado razem z żółtkami, połową łososia, szczypiorkiem, sokiem z limonki, przyprawami rozgniatamy na gładką masę. Całość mieszamy z odrobiną majonezu.
Jajka faszerujemy przygotowanym farszem, a wierzch dekorujemy kawałkiem łososia i koperkiem.
Smacznego!