
Zupa pomidorowa :)
W jednym z poprzednich wpisów pokazałem Wam zupę fasolową, tym razem będzie zupa pomidorowa oczywiście też zrobiona przez Madzię :) Może się wydać, że to tylko zupa pomidorowa, ale sama w sobie była pyszna.
A podając ją w jakiś ciekawy sposób ucieszy nie tylko zmysł smaku ale również i dostarczy fajnych efektów wizualnych.
Zupa pomidorowa – składniki
- ćwiartka z kurczaka
- 2 marchewki
- pół słoiczka przecieru pomidorowego
- pietruszka
- kostka rosołowa
- pieprz
Zupa pomidorowa – przepis
Do garnka wkładamy ćwiartkę z kurczaka i gotuje do czasu aż zacznie robić na wpół miękki. Następnie dodajemy marchewkę i pietruszkę, mogą być dodane w całości bo nie będziemy ich później wykorzystywać. Jak ćwiartka z kurczaka zrobi się miękka, wyjmujemy go i dodajemy kostkę rosołową oraz przecier pomidorowy. Gotujemy całość jeszcze przez ok. 10 minut i mamy gotową zupę pomidorową.
Najlepiej podać ją w białym talerzu, który możemy ozdobić czarnym pieprzem, z odrobiną śmietany.
Oczywiście w między czasie kiedy zupa będzie nam się gotowała musimy ugotować makaron. Gotujemy go wg. przepisu na opakowaniu.
Smacznego!
Ciekawy blog, dzięki zaa artykuł i zapraszam zainteresowanych do mnie :)
Super blog, dzięki zza artykuł i zapraszam zainteresowanych
do mnie :)
Obowiązkowo należy dodać 2 łyżeczki cukru :) Będzie pysznie :)