Szparagi w boczku z żółtym serem to świetne danie na romantyczną kolację. Nie wymaga od nas wielkich umiejętności kulinarnych i co ważne przygotujemy je maksymalnie w 20 minut.
Do ich przygotowania możecie wykorzystać dowolny ser – może to być gouda, ser pleśniowy albo mozzarella. Jednak w przypadku mozzarelli kupcie taką w kostce nie „popłynie” tak ja mozzarella z zalewy.
Listę składników oraz przepis znajdziecie poniżej…
Obejrzyj nasze filmy:
Składniki
- pęczek szparagów
- ser żółty
- plasterki wędzonego boczku
Szparagi w boczku z żółtym serem – przepis
- Ze szparagów odcinamy zdrewniałe końcówki, dokładnie myjemy i gotujemy przez 3-4 minuty w osolonej wodzie. Następnie odcedzamy.
- Na plasterkach boczku układamy ser żółty i kilka szparagów. Zwijamy.
- Szparagi w boczku zapiekamy przez ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.
Smacznego!
Bardzo dobry przepis, super smak.
Polecam wszystkim.