Surówka z marchwi i jabłka to bardzo szybki, prosty i smaczny przepis na dodatek praktycznie do każdego obiadu.
Jak zapewne wiecie marchew to bogactwo beta-karotenu, ten składnik nie tylko wspomaga i pozwala dłużej utrzymać się naszej opaleniźnie, ale ma także bardzo duży wpływ na nasz wzrok.
Ja w swoim przepisie wykorzystam majonez, jednak możecie spokojnie zastąpić go gęstym jogurtem naturalnym, który będzie równie dobrze nadawał się do tego przepisu.
Obejrzyj nasze filmy:
Surówkę możecie podać do każdego rodzaju mięsa – wieprzowiny, wołowiny czy na przykład pieczonego kurczaka.
Przygotowanie surówki z marchwi zajmie Wam znacznie mniej czasu, aniżeli pójście do sklepu i zakup już gotowej. Robiąc ją samemu macie pewność jakie składni użyliście.
Składniki (na 2 porcje)
- 1 duża marchewka
- 1 duże jabłko
- szczypta cukru
- 1-2 łyżki majonezu
Surówka z marchwi i jabłka – przepis
- Marchew myjemy obieramy i ścieramy na dużych oczkach na tarce.
- Jabłko obieramy i ścieramy na tarce.
- Dodajemy szczyptę cukru, majonez i dokładnie mieszamy.
Smacznego!