Surówka z marchwi i jabłka

Surówka z marchwi i jabłka

Surówka z marchwi i jabłka to bardzo szybki, prosty i smaczny przepis na dodatek praktycznie do każdego obiadu.

Jak zapewne wiecie marchew to bogactwo beta-karotenu, ten składnik nie tylko wspomaga i pozwala dłużej utrzymać się naszej opaleniźnie, ale ma także bardzo duży wpływ na nasz wzrok.

Ja w swoim przepisie wykorzystam majonez, jednak możecie spokojnie zastąpić go gęstym jogurtem naturalnym, który będzie równie dobrze nadawał się do tego przepisu.

Surówkę możecie podać do każdego rodzaju mięsa – wieprzowiny, wołowiny czy na przykład pieczonego kurczaka.

Przygotowanie surówki z marchwi zajmie Wam znacznie mniej czasu, aniżeli pójście do sklepu i zakup już gotowej. Robiąc ją  samemu macie pewność jakie składni użyliście.

Składniki (na 2 porcje)

  • 1 duża marchewka
  • 1 duże jabłko
  • szczypta cukru
  • 1-2 łyżki majonezu

Surówka z marchwi i jabłka – przepis

  1. Marchew myjemy obieramy i ścieramy na dużych oczkach na tarce.
  2. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce.
  3. Dodajemy szczyptę cukru, majonez i dokładnie mieszamy.

Smacznego!

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.