Kanapka z pastrami

Kanapka z pastrami

Kanapka z pastrami to danie, które jest bardzo popularne w Stanach Zjednoczonych. Jednak coraz częściej spotykane jest również w Polsce, w dobrych restauracjach serwujących wołowinę.

Niedawno pokazałem Wam, jak przygotować klasyczne pastrami -> przepis na pastrami <- . W tym wpisie pokażę Wam jak wygląda taka klasyczna kanapka z tym rodzajem mięsa.

Taką kanapkę możecie złożyć z dowolnych składników, Wasza inwencja twórcza w tym wypadku nie zna granic :)

Składniki

  • ciemne pieczywo żytnie
  • plaster żółtego sera
  • ogórki piklowane
  • musztarda
  • pastrami -> tutaj przepis na pastrami

Kanapka z pastrami – przepis

  1. Klasyczna kanapka składa się z delikatnie podpieczonego pieczywa żytniego. Jednak możecie tutaj wykorzystać dowolne jakie lubicie.
  2. Jedną kromkę pieczywa smarujemy musztardą. Układamy pokrojone w plasterki pastrami. Pamiętajcie, mięsa musi być sporo.
  3. Na pastrami układamy plaster sera żółtego. Wybierzcie taki jak lubicie. Może być „wyrazisty” ser żółty.
  4. Na serze układamy pokrojone w plasterki ogórki piklowane i przykrywamy całość drugą kromką pieczywa.

Bardzo często pastrami spotykane jest również na przykład z kapustą kiszoną. Zamiast musztardy możecie wykorzystać również sos barbecue. Po prostu zróbcie kanapkę ze składników, które lubicie.

Smacznego!

1 Comment

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.