Kanapka z pastrami to danie, które jest bardzo popularne w Stanach Zjednoczonych. Jednak coraz częściej spotykane jest również w Polsce, w dobrych restauracjach serwujących wołowinę.
Niedawno pokazałem Wam, jak przygotować klasyczne pastrami -> przepis na pastrami <- . W tym wpisie pokażę Wam jak wygląda taka klasyczna kanapka z tym rodzajem mięsa.
Taką kanapkę możecie złożyć z dowolnych składników, Wasza inwencja twórcza w tym wypadku nie zna granic :)
Obejrzyj nasze filmy:
Składniki
- ciemne pieczywo żytnie
- plaster żółtego sera
- ogórki piklowane
- musztarda
- pastrami -> tutaj przepis na pastrami
Kanapka z pastrami – przepis
- Klasyczna kanapka składa się z delikatnie podpieczonego pieczywa żytniego. Jednak możecie tutaj wykorzystać dowolne jakie lubicie.
- Jedną kromkę pieczywa smarujemy musztardą. Układamy pokrojone w plasterki pastrami. Pamiętajcie, mięsa musi być sporo.
- Na pastrami układamy plaster sera żółtego. Wybierzcie taki jak lubicie. Może być „wyrazisty” ser żółty.
- Na serze układamy pokrojone w plasterki ogórki piklowane i przykrywamy całość drugą kromką pieczywa.
Bardzo często pastrami spotykane jest również na przykład z kapustą kiszoną. Zamiast musztardy możecie wykorzystać również sos barbecue. Po prostu zróbcie kanapkę ze składników, które lubicie.
Smacznego!
Moim zdaniem pastrami powinno być znacznie cieńsze.