Pomidory posiadają wiele właściwości, które miedzy innymi opóźniają starzenie, zmniejszają ryzyko zachorowania na raka, wpływają na proces odchudzania, zwiększają przyswajalność żelaza. Pomidory mają wiele zalet. Warto wykorzystywać ten produkt w kuchni. Dość wdzięczny produkt nawet dla osób, które nie przepadają za gotowaniem. Spaghetti w sosie pomidorowym z pulpetami to bardzo proste danie, które nie tylko pięknie wygląda ale również w łatwy sposób można je podgrzać i zaspokoić podniebienia nawet najbardziej wybrednych smakoszy.

Przepis i listę składników przedstawiam poniżej.

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego wołowego
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 100 g ser mozzarella
  • 250 g makaronu spaghetti
  • 250 ml passaty pomidorowej
  • Sól, pieprz
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka cukru

Przepis na spaghetti w sosie pomidorowym z pulpetami

  1. Makaron ugotuj zgodnie z zaleceniami znajdującymi się na opakowaniu
  2. Natkę pietruszki drobno posiekaj, dodaj do mięsa mielonego, dopraw solą i pieprzem, nafaszeruj serem mozzarella pokrojoną w kostkę
  3. Przygotowane mięso podsmaż na złoty kolor na rozgrzanej patelni
  4. W garnku zeszklij czosnek przeciśnięty przez praskę, dodaj passatę, sól, pieprz i cukier. Zredukuj sos i dodaj pulpety. Tak przygotowany sos podawaj z wcześniej podanym makaronem.