
Sos chrzanowy
Szybki przepis na pyszny i delikatny sos chrzanowy. U nas doskonale sprawdził się podczas Świąt Wielkanocnych, ale będzie pasował na każde przyjęcie :)
Sos chrzanowy doskonale nadaje się do wszelkiego rodzaju mięs, jak również do wędliny. To doskonała propozycja sosu do roladek z szynki z żółtym serem.
Składniki:
- 5 łyżeczek chrzanu ze słoiczka
- 3 łyżki śmietany
- 3 łyżki majonezu
- 2 łyżeczki cukru
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
Przepis na sos chrzanowy:
- Do miseczki dodajemy 5 łyżeczek chrzanu ze słoiczka (jeśli mamy czas możemy zetrzeć chrzan na tarce).
- Do chrzanu dodajemy 3 łyżki śmietany, 3 łyżki majonezu, 2 łyżeczki cukru, 2 łyżeczki soku z cytryny, szczyptę soli i pieprzu. Całość dokładnie mieszamy.
Nasz sos jest już gotowy :)
0 komentarzy