Smażony camembert na rumiany kolor, w delikatnej panierce podany wraz z szybko sałatką jest idealnym daniem na szybką i bardzo smaczna kolację.

Sałatkę możecie przygotować z dowolnych składników jakie macie w domu. Moja wersja to sałata rzymska i pomidorki koktajlowe. Całość smaku pokreśli szybki dressing.

Składniki na dressing

  • łyżka musztardy
  • łyżka miodu
  • 3 łyżki oliwy
  • łyżka soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

Składniki na sałatkę

Składniki na smażony camembert

  • jajko
  • mąka
  • bułka tarta
  • 2-3 łyżki masła
  • ser camembert

Przepis na sałatkę

  1. Mieszamy ze sobą wszystkie składniki dressingu. Odstawiamy na ok. 5 minut.
  2. Sałatę dzielimy na mniejsze kawałki, układamy na talerzu.
  3. Na sałacie układamy pomidorki koktajlowe pokrojone na połówki.

Smażony camembert – przepis

  1. Camembert panierujemy najpierw w mące, następnie w roztrzepanym jajku, a na końcu panierujemy go w bułce tartej.
  2. Na maśle, na wolnym ogniu smażymy go z każdej strony ok. 7-8 minut.
  3. Na talerzu układamy składniki sałaty, polewamy dressingiem, a obok kładziemy usmażony camembert.

Smażony camembert

Obejrzyj nasze filmy:

Smacznego!