Sałatka z panierowanym serem halloumi z sosem czosnkowym to idealny pomysł na sycącą i pożywną kolację. Przygotowanie jej zajmuje kilka chwil, a smak jest niezwykle oryginalny.
Panierowany, gorący ser w połączeniu z kremowym sosem czosnkowym zachwyci Twoich domowników.
Przepis na Prosty makaron z pomidorkami
Obejrzyj nasze filmy:
Składniki
- mix sałat- opakowanie
- ser halloumi- 225 g
- jajko- 1 sztuka
- bułka tarta- 3 łyżki
- sól i pieprz- szczypta
- olej rzepakowy
- jogurt naturalny- 5 łyżek
- zioła prowansalskie- pół łyżeczki
- czosnek- 1 ząbek
- majonez- 1 łyżka
Sałatka z panierowanym serem halloumi – sposób przygotowania
Na początku przygotuj dip czosnkowy, którym polejesz sałatkę. Do miseczki wyciśnij przez praskę 1 ząbek czosnku, dodaj szczyptę soli i zioła prowansalskie. Dodaj jogurt naturalny oraz majonez i dokładnie wymieszaj.
Ser halloumi pokrój w kostkę i obtocz w jajku rozmieszanym z pieprzem, a następnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzej olej rzepakowy i smaż kawałki sera aż do momentu zarumienienia się panierki na złoto.
Mix sałat przełóż do miski, wyłóż chrupiący ser halloumi, a następnie polej całość sosem czosnkowym.
Smacznego!