Sałatka z roszpunką, fetą i chrupiącym prażonym słonecznikiem to pyszne i pożywne danie pełne witamin i składników mineralnych. Przygotowanie tej sałatki zajmuje niewiele czasu i jest bardzo proste.
Idealnie sprawdza się jako samodzielny posiłek, jak i dodatek do innego dania. Przepyszny kremowy ser, chrupiące pestki prażonego słonecznika i zielona, świeża roszponka to połączenie idealne. Kiełki rzodkiewki nadają potrawie pysznego, pikantnego aromatu a pyszna oliwa świetnie spaja całość.
Szybki przepis na Rozgrzewające curry z batatem i groszkiem
Obejrzyj nasze filmy:
Składniki:
- sałata roszponka
- ser feta
- kiełki rzodkiewki
- czarne oliwki
- ziarna słonecznika
- oliwa z oliwek
- sól
- pieprz
Sałatka z roszpunką, fetą i chrupiącym prażonym słonecznikiem – przepis
Roszponkę dokładnie umyj i wysusz. Ser feta pokrój w sporą kostkę. Czarne oliwki pokrój na plasterki. Na suchej patelni podpraż ziarna słonecznika, co czasu aż będą rumiane.
Do miski przełóż osuszoną sałatę, ser, oliwki, kiełki rzodkiewki oraz podprażone ziarna słonecznika.
Całość delikatnie skrop oliwą z oliwek i dopraw pieprzem oraz solą.
Smacznego!