Dziś pokażę Wam przepis na pyszną rybę zapiekana w sosie śmietanowym z dodatkiem mieszanki przypraw toskańskich.
Do tego przepisu użyjcie ryby mrożonej, będzie znacznie taniej, a smak identyczny. Rybę możemy podać na przykład ze świeżymi ziemniakami z wody.
Przepis jest niezwykle szybki, a przede wszystkim smaczny.
Obejrzyj nasze filmy:
Składniki
- filet z mintaja (mrożony)
- 4 łyżki śmietany
- 1 jajko
- 2 łyżeczki ziół toskańskich
- szczypta pieprzu
- szczypta soli
- 3-4 ziemniaki
#zostańwdomu – Połącz przyjemność z nauką języka
Ryba zapiekana w sosie toskańskim – przepis
- W misce mieszamy śmietanę z jajkiem, solą, pieprzem i przyprawami toskańskimi.
- Rybę wyjmujemy na ok. 1 godzinę przed pieczeniem, aby delikatnie się rozmroziła. Osuszamy ręcznikiem papierowym i wkładamy do naczynia do zapiekania.
- Polewamy rybę przygotowanym sosem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. na ok. 20 minut.
- Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.
Przeczytaj przepis na: Ryba w sosie czosnkowym
Smacznego!