Ryba zapiekana w sosie toskańskim

Ryba zapiekana w sosie toskańskim

Dziś pokażę Wam przepis na pyszną rybę zapiekana w sosie śmietanowym z dodatkiem mieszanki przypraw toskańskich.

Do tego przepisu użyjcie ryby mrożonej, będzie znacznie taniej, a smak identyczny. Rybę możemy podać na przykład ze świeżymi ziemniakami z wody.

Przepis jest niezwykle szybki, a przede wszystkim smaczny.

Składniki

  • filet z mintaja (mrożony)
  • 4 łyżki śmietany
  • 1 jajko
  • 2 łyżeczki ziół toskańskich
  • szczypta pieprzu
  • szczypta soli
  • 3-4 ziemniaki

#zostańwdomu – Połącz przyjemność z nauką języka

Ryba zapiekana w sosie toskańskim – przepis

  1. W misce mieszamy śmietanę z jajkiem, solą, pieprzem i przyprawami toskańskimi.
  2. Rybę wyjmujemy na ok. 1 godzinę przed pieczeniem, aby delikatnie się rozmroziła. Osuszamy ręcznikiem papierowym i wkładamy do naczynia do zapiekania.
  3. Polewamy rybę przygotowanym sosem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. na ok. 20 minut.
  4. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.

Przeczytaj przepis na: Ryba w sosie czosnkowym

Smacznego!

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.