Jeśli robiliście jajka z szynką to z całą pewnością został Wam farsz, który możecie śmiało wykorzystać do przygotowania niezwykle smacznych i pięknie wyglądających roladek z szynki.
Przepis na farsz znajdziecie tutaj – jajka faszerowane szynką.
Roladki z szynki – przygotowanie:
- Duży plaster szynki smarujemy farszem, a następnie rolujemy.
- Każdą roladkę przewiązujemy szczypiorkiem i układamy na półmisku.
- Do roladek nie musicie przygotowywać oddzielnie sosu, bowiem cały smak zamknięty jest w farszu, który jest zrobiony z dodatkiem odrobiny chrzanu.
bardzo smaczna przystawka :)
Dziękuję :)
Można ją zrobić zawsze – „przy okazji” :) Więc będziemy mieli dwie przystawki :)
Wygladają pięknie :-)
Łatwa przystawka i można ją zrobić praktycznie z każdej wędliny w lodówce! Ja ostatnio przygotowałam tagliatelle z cukinii marynowane w oliwie limonkowej z wędzonym łososiem. Również bardzo łatwe tutaj masz przepis https://www.maxkuchnie.pl/przepisy/tagliatelle-z-cukinii-marynowane-w-oliwie-limonkowej-z-wedzonym-lososiem-834.html. Dobre danie na imprezę :)
Dziękuję, z całą pewnością skorzystam z Twojego przepisu.