Przystawka - roladki z szynki
Przystawki, przekąski, sosy,  Boże Narodzenie

Przystawka – roladki z szynki

Jeśli robiliście jajka z szynką to z całą pewnością został Wam farsz, który możecie śmiało wykorzystać do przygotowania niezwykle smacznych i pięknie wyglądających roladek z szynki.

Przepis na farsz znajdziecie tutaj – jajka faszerowane szynką.

Roladki z szynki – przygotowanie:

  1. Duży plaster szynki smarujemy farszem, a następnie rolujemy.
  2. Każdą roladkę przewiązujemy szczypiorkiem i układamy na półmisku.
  3. Do roladek nie musicie przygotowywać oddzielnie sosu, bowiem cały smak zamknięty jest w farszu, który jest zrobiony z dodatkiem odrobiny chrzanu.

5 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
Ania
6 kwietnia 2016 17:49

bardzo smaczna przystawka :)

Andrzej
7 kwietnia 2016 08:33

Wygladają pięknie :-)

Ela
7 kwietnia 2016 09:44

Łatwa przystawka i można ją zrobić praktycznie z każdej wędliny w lodówce! Ja ostatnio przygotowałam tagliatelle z cukinii marynowane w oliwie limonkowej z wędzonym łososiem. Również bardzo łatwe tutaj masz przepis https://www.maxkuchnie.pl/przepisy/tagliatelle-z-cukinii-marynowane-w-oliwie-limonkowej-z-wedzonym-lososiem-834.html. Dobre danie na imprezę :)