Pyszna i bardzo szybka przystawka – jajka z szynką, z całą pewnością urozmaici nasze potrawy na każdym stole. Goście będą zachwyceni, jeśli będą mogli skosztować czegoś innego aniżeli zwykłych jajek z majonezem.
Jajka z szynką to przystawka nie tylko na Wielkanocny stół, ale na każde przyjęcie, na każdą uroczystość.
Jajka z szynką – składniki:
- 8-10 jajek
- 350g szynki
- 2 łyżki szczypiorku
- 4 łyżki majonezu
- 3 łyżeczki chrzanu
- 4 łyżki majonezu
- kiełki np. rzodkiewki
- sól
- pieprz
Jajka z szynką – przepis:
- Jajka gotujemy na twardo, odstawiamy do ostygnięcia. Kroimy na pół, wydrążamy żółtka, przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem.
- Szynkę kroimy w drobną kosteczkę.
- Szczypiorek drobno siekamy.
- Wszystkie składniki mieszamy (za wyjątkiem kiełek) i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
- Białka nadziewamy przygotowanym farszem.
- Jajka dekorujemy kiełkami i wstawiamy na 2 godziny do lodówki.
Smacznego!
Obejrzyj nasze filmy:
Zobacz inne pomysły na szybkie przystawki: