Placuszki z ricottą z musem malinowym

Placuszki z ricottą z musem malinowym

Placuszki z ricottą z musem malinowym to jedno z naszych ulubionych dań na weekendowe śniadanie. Swój delikatny smak placuszki zawdzięczają ricotcie. Najlepiej jak kupicie, taką prawdziwą, włoską. Jest znacznie lepsza niż ta produkowana w Polsce.

Jednak tym razem ze względu na brak czasu w weekend, skorzystaliśmy z gotowego, kupnego musi malinowego. Poszukajcie w sklepie takiego bez dodatku konserwantów.

Składniki

  • 1 jajko
  • 3 łyżki mąki
  • 100 ml jogurtu naturalnego
  • 400g serka ricotta
  • 1 łyżka miodu
  • mus malinowy
  • olej do smażenia

Placuszki z ricottą z musem malinowym – przepis

  1. Do miski dodajemy jajko, jogurt naturalny, serek ricotta, miód i mąkę. Całość mieszamy do połączenia się składników. Możecie, ale nie musicie używać miksera. Możecie wymieszać wszystkie składniki przy pomocy łyżki.
  2. Na rozgrzanej patelni z olejem smażymy placuszki na rumiany kolor.
  3. Usmażone placki przekładamy na ręcznik papierowy, układamy na talerzach i polewamy musem malinowym.

Smacznego!

Obejrzyj również wideo:

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.