Placuszki z ricottą i truskawkami
Śniadania

Placuszki z ricottą i truskawkami

Placuszki z ricottą i truskawkami to moje popisowe danie na szybkie i smaczne śniadanie. Placuszki są puszyste i delikatne w smaku.

Sprawdźcie przepis, zaskoczcie swoją drugą połówkę wyśmienitym niedzielnym śniadaniem. Jeśli szukacie innych propozycji na śniadanie zajrzyjcie TUTAJ !

Składniki

  • 400g serka ricotta
  • 6 łyżek mąki
  • 2 jajka
  • 150g jogurtu naturalnego
  • olej do smażenia

Dodatki

  • syrop klonowy
  • jogurt naturalny
  • truskawki, ewentualnie inne sezonowe owoce

Przepis na placuszki z ricottą i truskawkami

  1. W misce miksujemy, albo dokładnie mieszamy przy pomocy łyżki – serek ricotto, jajka, mąkę i jogurt naturalny.
  2. Na patelni rozgrzewamy olej i na wolnym ogniu smażymy okrągłe placuszki na rumiany kolor.
  3. Po usmażeniu placuszki odsączamy na ręczniku papierowym i podajemy z jogurtem naturalnym, albo syropem klonowym i truskawkami.

Smacznego!

1 Komentarz
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
KONESSO
27 maja 2019 15:48

Bardzo lubimy takie placuszki z owocami :)