Omlet ze szparagami to szybkie i bardzo pożywne śniadanie. Oczywiście przygotujemy je głównie tylko w sezonie od końca kwietnia do połowy czerwca, kiedy to będą dostępne szparagi. Danie najlepiej smakuje z zielonymi szparagami. Zielone szparagi są znacznie delikatniejsze aniżeli białe.

>>> Przepisy na dania ze szparagami <<<

Przepis oraz lista składników jest poniżej….

Składniki

Omlet ze szparagami – przepis

  1. W misce roztrzepujemy jajka wraz z solą i pieprzem.
  2. Szparagi gotujemy przez ok. 4 minuty w osolonej wodzie. Wcześniej odcinamy od nich zdrewniałe końcówki.
  3. Na rozgrzane masło wlewamy masę jajeczną, układamy pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe i pokrojone w mniejsze kawałki szparagi. Przykrywamy i smażymy omlet aż jajka się zetną. Ok. 7-8 minut.

Smacznego!