Szparagi w szynce z grilla to bardzo prosty dodatek do potraw serwowanych z grilla. Przygotujemy go bardzo szybko i bardzo prosto.
Do tej przystawki najlepiej jest wykorzystać zielone szparagi, bowiem potrzebują znacznie mniej czasu, aby być miękkie.
Sprawdźcie również nasze inne przepisu na dania z grilla.
Obejrzyj nasze filmy:
Składniki
- pęczek szparagów
- szynka parmeńska, ewentualnie szynka szwarcwaldzka
- sól
Szparagi w szynce z grilla – przepis
- Ze szparagów odcinamy zdrewniałe końcówki.
- Szparagi gotujemy w osolonej wodzie przez ok. 4 minuty. Tyle im z pewnością wystarczy bowiem, będziemy je jeszcze grillować.
- Zawijamy je w plasterki szynki parmeńskiej.
- Szparagi kładziemy na rozgrzanym ruszcie i grillujemy ok. 5 minut w międzyczasie obracając.
Smacznego!