Szparagi w szynce z grilla to bardzo prosty dodatek do potraw serwowanych z grilla. Przygotujemy go bardzo szybko i bardzo prosto.

Do tej przystawki najlepiej jest wykorzystać zielone szparagi, bowiem potrzebują znacznie mniej czasu, aby być miękkie.

Sprawdźcie również nasze inne przepisu na dania z grilla.

Składniki

  • pęczek szparagów
  • szynka parmeńska, ewentualnie szynka szwarcwaldzka
  • sól

Szparagi w szynce z grilla – przepis

  1. Ze szparagów odcinamy zdrewniałe końcówki.
  2. Szparagi gotujemy w osolonej wodzie przez ok. 4 minuty. Tyle im z pewnością wystarczy bowiem, będziemy je jeszcze grillować.
  3. Zawijamy je w plasterki szynki parmeńskiej.
  4. Szparagi kładziemy na rozgrzanym ruszcie i grillujemy ok. 5 minut w międzyczasie obracając.

Smacznego!