Pęczak z kurczakiem i warzywami
Kasza

Pęczak z kurczakiem i warzywami

Pęczak z kurczakiem i warzywami to błyskawiczne, zdrowe i bardzo dietetyczne danie, który przygotujemy w kilka chwil. Idealnie pasuje na szybki obiad.

Możecie zastąpić pęczak inną kaszą, aczkolwiek uważam, że pęczak pasuje tutaj idealnie.

Sprawdź przepis na: Kasza gryczana z cukinią i kurczakiem

Składniki

  • torebka kaszy pęczak
  • 2 pojedyncze piersi z kurczaka
  • mała cebula
  • cukinia
  • czerwona papryka
  • sól
  • pieprz
  • szczypta oregano
  • olej
  • marchewka

Pęczak z kurczakiem i warzywami – przepis

W osolonej wodzie gotujemy kaszę pęczak zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Szybko przygotujesz: Papryka faszerowana kaszą gryczaną

W czasie kiedy kasza będzie się gotowała, w garnku na odrobinie oleju szklimy drobno posiekaną cebulę. Następnie dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka i przesmażamy. Dodajemy pokrojoną w słupki marchewkę oraz cukinię i paprykę w dużą kostkę. Całość dusimy do miękkości. Doprawiamy solą, pieprzem i oregano.

Do kurczaka i warzyw dodajemy pęczak i całość dosłownie przez chwilę razem dusimy w garnku.

Pęczak z kurczakiem i warzywami
Pęczak z kurczakiem i warzywami

Wykładamy na talerze… Smacznego!

Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany.