Pasta z wędzonego halibuta
Przystawki, przekąski, sosy,  Kolacje

Pasta z wędzonego halibuta

Pasta z wędzonego halibuta to propozycja na szybką, zdrową i smaczną kolację. Do takiej pasty idealnie pasuje świeże pieczywo posmarowane masłem.

Sprawdź przepis: Domowa, szybka pasta z makreli

Pasta z halibuta składniki

  • 150g wędzonego halibuta
  • 2 ogórki kiszone -> przeczytaj kiszone czy kwaszone
  • 2 jajka
  • odrobina szczypiorku
  • mała cebula
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka majonezu

Pasta z wędzonego halibuta przepis

Jajka gotujemy na twardo, następnie studzimy i kroimy w kostkę. Ogórka, cebulę również kroimy w kosteczkę. Szczypiorek drobno siekamy. Mięso z halibuta obieramy i siekamy nożem, aby przypadkiem nie zostały nam w nim ości. Wszystkie składniki łączymy w misce z odrobiną majonezu. Doprawiamy solą i pieprzem.

Pasta z halibuta najlepiej smakuje na świeżym pieczywie.

Pasta z wędzonego halibuta
Pasta z halibuta

Smacznego!

0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze

Pasta z halibuta

Pasta z halibuta jest niezwykle zdrowym daniem rybnym. Pozwala ono na zapewnienie ciału solidnej dawki zdrowych tłuszczy, które wspomogą gospodarkę hormonalną, pracę mózgu czy działanie układu odpornościowego! Na sam koniec pasta z wędzonego halibuta to istna kopalnia białka.

Ta pasta śniadaniowa rybna to danie proste w przygotowaniu. Aby na naszym stole pojawiła się ta pasta z wędzonej ryby, niezbędne są dwie cebule, sześć ogórków kiszonych, trzy jaja twarde, majonez, musztarda, sól i pieprz. Oczywiście pasta kanapkowa z halibuta nie może być przygotowana bez trzystu gram tej ryby! Ilością składników można manipulować w zależności od planowanej porcji. Osoby szykujące pasta śniadaniowa rybna dla dużej rodziny powinny odpowiednio zwiększyć ilość, aby pasta z wędzonego halibuta wystarczyła dla każdego.

Pasta z halibuta przepisy

Proces robienia pasta z wędzonej ryby rozpoczynamy od jej rozgniecenia widelcem. Jaja, cebulę i ogórki dokładnie mieli się w blenderze. Po dodaniu tego do ryby dodaje się majonez i musztardę. Wedle uznania można schłodzić całość w lodówce. Pasta z wędzonej ryby powstaje w najwyżej dziesięć minut. Warto eksperymentować, bo można przygotować pyszne śniadania.